Så töms ditt konto med kapat bank-id

19 november, 2014 i Bedrägeri

Säkerhetsbrister i bankernas e-legitimation, bank-id, gör att bedragare kan tömma ditt bankkonto. Det skrievr Dagens Industri, rapporterar TT. Bedrägerierna går till så att någon öppnar ett bankkonto med hjälp av en falsk, fysisk legitimation. Därefter kan personen beställa ett nytt bank-id. Sedan är det enkelt för bedragaren att logga in på den drabbade personens bankkonto och flytta över pengar till andra konton. I dagsläget är det omöjligt för kunderna att skydda sig mot sådana här bedrägerier. Ett avtal mellan bankerna gör det nämligen omöjligt att blockera användandet av bank-id. Till artikeln >>
– Det borde vara upp till mig som kund att välja om jag vill spärra användningen av Bank-id i en viss bank. Om jag sen vill använda Bank-id i den banken någon gång så får det väl vara lite krångligt att låsa upp den igen, säger Anne-Marie Löwinder på .SE till SVT. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.