Skadliga annonser finns överallt

24 november, 2014 i Bedrägeri

Det är inte bara annonser på pirat- eller porrsidor som kan infektera datorn, även oskyldiga webbplatser drabbas allt mer av skadliga annonser. Det skriver TechWorld. En rapport från forskare på Ruhr-University Bochum, UC Santa Barbara, och University College London har undersökt risken för att exponeras för skadlig kod genom annonser när man surfar på vanliga webbplatser. De tittade på mer än 670 000 annonser från 40 000 webbplatser. En procent av annonserna ledde till suspekta webbplatser, och hela 29 procent av dem fanns på nöjes- och nyhetssajter. Bortsett från att hackarna köper annonsplatser direkt, säljs en stor mängd annonsplatser i andra hand, och tredje, och fjärde. I januari varnade forskare för att ads.yahoo.com-domänen släppt igenom skadliga annonser som tog sig in genom Java-sårbarheter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.