Äldre lurade på NIX

28 november, 2014 i Bedrägeri

Christina Bröms, konsumentvägledare i Mora, Orsa och Rättvik, har fått en oroande mängd spörsmål på sitt bord. Samtliga gäller bedrägeri riktat mot äldre, skriver DD. Personerna har blivit uppringda av försäljare som påstår sig erbjuda samma tjänster som NIX, det vill säga att de kan spärra din telefon från telefonsamtal i marknadsförings-, försäljnings- eller insamlingssyfte. Nix är dock gratis, men inte säljarnas tjänster. – Bara i går fick jag fem samtal om samma ärende. Det är äldre människor som har fått en faktura där endast några dagar återstår av betalningstiden. Summorna det rör sig om sträcker sig upp till 499 kronor. Det finns ingen ångermöjlighet, ingen information, säger Christina Bröms. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.