Måste betala för paket posten inte lämnar ut

1 december, 2014 i Handel, Konsumenträtt

I början av november fyllde Mimmi fyra år. För att uppvakta henne hade hennes storebror Sebastian, som bor i Malmö, skickat ett paket med pärlplattor till henne per post. Sedan dess har mycket hänt – allt utom att Mimmi fått sitt födelsedagspaket, skriver Kvällsposten. Eftersom paketet var utställt till Mimmi fick hennes pappa inte hämta det. Men eftersom Mimmi inte hade något id-kort får inte heller hon ut paketet. Familjen lät paketet ligga kvar så att det skulle gå i retur – men nu krävs storebror Sebastian på 110 kronor i returporto för att få hämta ut det. Kvällsposten har tidigare pratat med Charlotte Edström vid PostNords pressjour som bekräftar reglerna. – Butiken gjorde helt rätt. Det är jätteolyckligt för henne, men vi har så strikta regler för att motverka bedrägerier. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.