Bilen stals av Blocket-köparen

3 december, 2014 i Bedrägeri, Motor

Andreas i Vallentuna lämnade ifrån sig sin Mercedes-Benz till mannen som ringde på Blocket-annonsen. Men pengarna kom aldrig, skriver lokaltidningen Mitt i. Mannen lät mycket trovärdig och berättade att han skulle ge bilen i examenspresent till sin son, men visade sig vara en bedragare som precis dömts till fängelse i ett år och tio månader för tolv fall av bedrägerier och olovlig körning. Bedragaren, som inte har körkort, har lurat ett tiotal stockholmare på deras bilar, såsom en BMW, en Jeep och en till Mercedes-Benz, till ett totalt värde av en miljon kronor. I Andreas fall sålde han bilen vidare – via en ny annons på Blocket som Andreas upptäckte. Jan Olsson är förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericenter. Han betonar det egna ansvaret som man har för att inte bli lurad. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.