Satt i skuld av bedragare

3 december, 2014 i Bedrägeri

En 23-årig man har anmält att han utsatts för ett bedrägeri, skriver HD. När mannen, enligt egen utsago, meddelades av skatteverket att han har en skatteskuld upptäckte han att någon startat ett företag i hans namn. Ett företag som nu är skyldig skatteverket över en halv miljon kronor. Företaget upprättades den 23 maj 2013, men mannen säger att han inte bott på den adressen sedan 2012. Skatteverket kan inte kommentera det specifika fallet på grund av sekretess men meddelar att de går igenom alla ansökningar om företagsregistrering som de får in. Bolagsverket skickar alltid ett fysiskt brev hem till folkbokföringsadressen till den som registreras som företrädare för ett företag där det står att ett bolag upprättats. Skatteverket gör i normalfallet detsamma när det gäller enskilda firmor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.