Krönika: Ett skrymmande felköp

10 december, 2014 i Handel

Ett samtal under veckan fick mig att fundera över de avtal vi gör och som ibland inte blir som vi tänkt oss, skriver konsumentvägledaren Elisabeth Eklo från Karlstad i NWT. Hon berättar om en alltför stor, röd resväska som skulle rymma all packning men visade sig vara för otymplig att använda. ”Andra tillfällen där det finns en uppenbar risk för en hyllvärmare är realisationer. Därmed inte sagt att det planerade köpet behöver vara det bästa. Jag har väl genomtänkta köp av varor liggande närmast oanvända medan det spontana inhandlandet av ett par kängor av en tillfällig försäljare på barnens dagis är bland det bästa jag gjort”, skriver hon. ”I jakten på den perfekta julklappen är risken för ett felköp överhängande. Ju närmare julafton kommer och jag fortfarande inte funnit klappen med stort K är det lätt att handla dyrt och oöverlagt. Handlar du i butik, glöm inte fråga och få noterat på kvittot att öppet köp gäller och hur länge. Butikerna brukar vara frikostiga med att lämna öppet köp i jultider, men det är ingen rättighet vi konsumenter har utan frivilligt att lämna”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.