Minecraft används i kontokortsbluff

10 december, 2014 i Bedrägeri

Succéspelet Minecraft är vapnet i en ny attack för att länsa ditt konto. I falska mejl uppmanas du avbeställa ett Minecraft-köp som du aldrig gjort, skriver Metro. Mejlat sägs komma från Apple Store i Sverige och har ett kvitto på spelet ”Minecraft – Pocket Edition”. ”Om du inte har godkänt betalningen, klicka här så snart som möjligt för att makulera den”, står det, men länken leder till en falsk Apple-sida där du uppmanas fylla i dina kortuppgifter. Jan Olsson på polisens nationella bedrägericentrum säger att bedragarna blir skickligare och skickligare och hänger med i trenderna för vad som kan locka. I somras varnade polisen för phishingmejl från nät-tv-tjänsten Netflix. – Det handlar bara om 100 miljoner sätt, i slutändan hamnar du alltid på en sida där du ska fylla i dina kortuppgifter, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.