PRO:s matprisundersökning 2014

10 december, 2014 i Handel, Livsmedel, Tester

Idag presenteras PRO:s stora prisundersökning, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Billigaste varukorgarna finns i Blekinge, Skaraborg och Södra Älvsborg. Nytt för i år är att undersökningen också jämför en ekologisk varukorg med en konventionell. Snittpriset för en varukorg i landet var 823,52 kr, och en ekokorg var i snitt 144 kronor dyrare. Totalt har 839 butiker undersökts och årets varukorg innehåller 33 konventionella varor, 16 ekologiska varor och fyra receptfria läkemedel. Ca 2000 ideellt arbetande PRO-medlemmar har genomfört undersökningen. Till artikeln >>
Gotland saknas vilket beror på flera butikers avoga inställning till undersökningen, skriver PRO ocksp. – Våra prisundersökare känner sig obekväma att gå ut i butikerna för att genomföra undersökningen. Bemötandet från flera handlare här på Gotland har varit minst sagt otrevligt, säger Christina de Verdier som sitter i PROs styrelse på Gotland. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.