Coop varnar för sms-bluff

4 januari, 2015 i Bedrägeri

Sms:et säger sig ha Coop som avsändare, men är ett bedrägeri. Mottagarna uppmanas att följa en länk för att få chansen att vinna 8000 kronor, skriver Aftonbladet. Enligt kommunikationschef Kristofer Myrevik är det inte första gången som Coop råkar ut för bluffmakare som använder deras namn. – Det går lite i vågor. Från tid till annan så kommer det sms eller mejl som säger sig komma från Coop. Vi beklagar verkligen när detta sker och tar det vidare till våra jurister, säger han. Under fredagen mottog flera personer också ett mejl som såg ut att komma från Skatteverket och i vilket tusentals kronor utlovas i skatteåterbäring. Jan Olsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericenter, håller med Kristofer Myrevik om att sunt förnuft är det bästa försvaret mot denna typen av brott. – Det finns inget seriöst företag eller myndighet som ber om dina kontouppgifter på mejl, säger han.

Kommentarsfunktionen är avstängd.