43-åring bakom jobbhärvan utreds redan för bedrägerier

7 januari, 2015 i Bedrägeri

Den 43-årige Växjöbon som genom det påhittade bolaget Jusab kopplas till anställningsbluffen utreds redan för en lång rad bedrägerier. Det kan Smålandsposten nu avslöja, skriver tidningen. – Han är misstänkt i bedrägerisammanhang där vi har utredningar på gång, bekräftar kriminalinspektör Börje Svensson vid Kronobergspolisen. Misstankarna gäller olika sorters bedrägerier och urkundsförfalskning. Två dygn har gått sedan över 100 personer samlades utanför Alwex lager, före detta Ica-lagret, i Räppe. Personerna hade skrivit anställningsavtal med Jusab, ett bolag som inte finns, och på möten representerats av en 43-åring från Växjö. Frågan som polisen spontant ställer sig är vad 43-åringen kan ha tjänat på att lova närmare 130 människor jobb. Det måste av någon anledning ha ansetts viktigt att kunna visa att det finns anställda i det påstådda bolaget. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.