Falska minneskort och USB-minnen allt vanligare

7 januari, 2015 i Bedrägeri, Handel

Falska minneskort och USB-minnen blir allt vanligare, och nu börjar de spridas även i Sverige, skriver BT. På Technilab Datarekonstruktion i Timmele har man märkt av att de blivit allt vanligare att folk kommer in med falska minneskort. – De säljs i stora mängder på exempelvis Ebay, säger Johnny Pedersén på Technilab. Falska minneskort och USB-minnen är inte samma sak som piratkopior med dålig kvalitet. De är programmerade för att luras, och kan exempelvis ange en större lagringskapacitet än vad det har, så att exempelvis ett minne på åtta gigabyte i verkligheten bara har hälften så stor kapacitet. – De brukar fungera tills man kommer till den verkliga kapaciteten, då det antingen dör eller börjar skriva över det gamla, säger han. Johnny Pedersén varnar även för att köpa minneskort på semestern, framförallt i Asien där de falska korten är vanligast. Den som har otur då kan komma hem och upptäcka att semesterbilderna inte finns. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.