Sälj din gamla mobil

7 januari, 2015 i Handel

När du köper en ny telefon, vad gör du då med din gamla? Sälj den på nätet så får du pengar i fickan och låter någon annan få glädje av din avlagda mobil. Det skriver PC för Alla, som testat sajter som Pantaluren och Mobilpengar. Trots att det finns en handfull sajter som köper begagnade mobiler på den svenska marknaden är fenomenet än så länge ganska litet, enligt Ted Hagen, vd och grundare för Pantaluren. – Vår största konkurrent är byrålådan, säger han. Ove skickade in sin Nokia 6220 till Phonecash, men kände sig lurad när han bara skulle få 20 procent av den ursprungliga värderingen på 166 kronor. När han ville ha tillbaka mobilen krävdes han på 594 kronor för returporto och administrationsavgifter. Företaget, som drivs av en lokalpolitiker i Göteborgstrakten, har anmälts 58 gånger till Konsumentverket. Var noggrann med att välja vem du säljer till. Låt inte priset avgöra helt, tipsar PC för Alla. Se till att läsa vilkoren hos den aktör du väljer. Välj bara en sajt som lovar att gratis skicka tillbaka mobilen till dig om du inte är nöjd med summan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.