Värdera bilen ”gratis” kan bli dyr affär

16 januari, 2015 i Bedrägeri, Motor

Hundratals personer anser sig ha blivit lurade av bilvärderingstjänster på nätet. Men polisen är maktlös eftersom det inte är olagligt, skriver SVT Nyheter. Dick Malmlund är säkerhetskonsult och driver ett privat bolag och får dagligen samtal från oroade konsumenter. – Nej det står ingenting att det kostar pengar i första skedet och när du skrivit in registreringsnummer och epostadress och klickat dig vidare är det redan försent, säger han.– Hade de rent mjöl i påsen så skulle de gått vidare med inkasso, kronofogden och tingsrätt, men de kan de inte göra eftersom beställningsrutinerna är så bristfälliga, påpekar han och uppmanar alla att bestrida och inte betala. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.