Mindre lönsamt skicka bluffakturor

19 januari, 2015 i Bedrägeri

Rättsväsendet har lärt sig hur man arbetar för att lösa bluffakturemål. Därmed lönar sig brottsligheten allt mindre, skriver TT. Antalet polisanmälningar om fakturabedrägerier minskade för andra året i rad 2014, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet som företaget Visma tagit fram. – Numera agerar myndigheterna direkt när man får signaler. Därmed blir det inte så lukrativt att syssla med, säger kammaråklagare Tord Josefson. Brottet den gör sig skyldig till som gör massutskick av bluffakturor kan komma att få en egen straffbestämmelse. En utredning har föreslagit ett införande av beteckningen grovt fordringsbedrägeri för bluffakturebrott, och att den som döms ska riskera fängelsestraff på upp till sex år. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.