Kriminella är anpassningsbara – bluffar att vänta

26 januari, 2015 i Bedrägeri

Datorbedrägerierna ökar, skriver VF. Säkerhetskonsult Dick Malmlund förutspår att bluffakturorna nu kommer bli mer realistiska. Han tror också att nätbedrägerier kommer att kompletteras med utpressning. – Allting kommer gå att styra på distans över nätet. Någon tar sig in på din dator, sätter på bevattningssystemet i sommarhuset i Spanien och vill ha pengar för att inte låta det stå på, säger Dick Malmlund. Han tror även att fler angrepp i framtiden kommer att riktas direkt mot mobiltelefoner. – Mobiltelefonen är i dag som ett bankfack. Där lagrar du information, som lösenord till sidor på nätet, och det vill kriminella komma åt. Man ska inte se ner på kriminella. Många är väldigt kompetenta och anpassningsbara inför den nya verkligheten. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.