Tjuvarna kapade hennes billås

27 januari, 2015 i Bedrägeri, Motor

Du kanske tror att bilen är låst, men med hjälp av en störningssändare kan tjuven lätt ta sig in. Lotta blev av med dator och glasögon som låg i bilen medan hon åt på Stora Wäsby rastplats, skriver Mitt i Stockholm. Lars Stervander, kriminalinspektör vid regionala utredningsenheten i Stockholms län, känner väl till tjuvarnas nya metoder. Den ena går till så att tjuven lurpassar på bilföraren och ser när denne klickar för att låsa dörren. Då skickar tjuven en störningssignal som slår ut signalen så att bil­en förblir olåst. Den andra metoden innebär att tjuven i stället spelar in signalen och när föraren gått därifrån spelar upp den igen för att låsa upp bilen. – Det här ett stort problem och vi får räkna med att det kommer att eskalera, säger Lars Stervander. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.