Falska tv-reparatörer dömda för bedrägerier

29 januari, 2015 i Bedrägeri

De falska tv-reparatörerna som i slutet av sommaren lurade sig in hos 38 åldringar dömdes på onsdagen i Göteborgs tingsrätt, skriver GP. Den 19-årige ledaren fick fängelse i två och ett halvt år, och ska tillsammans med sina två yngre kumpaner betala ett skadestånd på 321 350 kronor. Tillvägagångssättet var detsamma i alla fallen. En av gärningsmännen ringde och meddelade att den gamlas tv måste justeras för att fungera i fortsättningen. Strax därpå dök de upp vid dörren, grejade med tv:n och krävde betalt med kontokort. Offren slog in sin kod, och männen avvek med kortet som strax tömdes. Många av de äldre offren berättade att deras hälsa försämrats sedan bedragarna slog till mot dem.Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.