Storbedragaren avslöjad – efter smyckesköpet

29 januari, 2015 i Bedrägeri

36-åringen ska ha haft 21 400 kontokortsuppgifter och 1,8 miljoner mejladresser. Mannen misstänks nu ligga bakom en av Sveriges största bedrägerihärvor, skriver Aftonbladet. En privatspanare i New Jersey i USA var den som först kom storbedragaren på spåren, efter att ett smycke betalats med ett falsk kontokort. IP-adressen spårades till svenska Trollhättan. Enligt åtalet misstänks han ha hackat mejlkonversationer mellan företag och ha fått dem att betala fakturor. Pengarna ska sedan ha hamnat på konton 36-åringen förfogat över. Enligt polisens utredare ska han också haft tillgång till en särskild algoritm som kan räkna ut kontokortsnummer, och man misstänker att mannen också planerat skicka Nigeriabrev och har dessutom lurat en tysk kvinna på 40 000 euro i ett romansbedrägeri. – Vi påstår även att mannen gjort sig skyldig till brukande av falsk urkund efter att polisen hittat tre falska pass, säger kammaråklagare Eva Johnsson. Rättegången i Vänersborgs tingsrätt är planerad att pågå i 11 dagar. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.