Döva bluffinsamlar i Borås

2 februari, 2015 i Bedrägeri

Ett antal personer har de senaste dagarna påstått att de samlar in pengar till Dövas riksförbund på olika platser i Borås, skriver BT. – Kunder har berättat att de som samlar in först har bett om en namnteckning och sedan har de också krävt att få en slant. När jag gick ut för att konfrontera de här personerna rusade de iväg till sin bil i sprintfart. De spelar döva men det är de inte, för de hörde när jag visslade efter dem, säger en butikschef. Sveriges dövas riksförbund är en i allra högsta grad verklig organisation, och förbundsordförande Hanna Sejlitz tycker att situationen är väldigt olycklig. De falska insamlingarna har pågått i Sverige åtminstone sedan våren 2013, enligt förbundets hemsida. Flera har fällts i domstol efter att ha blivit polisanmälda. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.