Skimmade bankkort – men skyller på sitt ex

2 februari, 2015 i Bedrägeri

40-åringen samarbetade med en kumpan som skimmade passagerares bankkort i sin taxi, skriver GT. Han dömdes till fängelse för flera grova bedrägerier men har överklagat – och skyller på sin exflickvän. I polisens bevisning finns bland annat övervakningskameror på när mannen handlar med förfalskade bankkort, men 40-åringen menar nu att filmerna inte föreställer honom. Dessutom menar han att kortskrivare och blanka plastkort som hittats i hans lägenhet och knutits till honom inte är hans. Per Geijer är säkerhetsansvarig på Svensk handel och enligt honom är det mindre risk än tidigare att råka ut för skimning efter taxiresor. – De stora taxibolagen har gått över till terminaler som kunden får i handen – så nu har man full kontroll över sitt kort, säger han.Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.