Bankerna varnar för nya bluffmejl

3 februari, 2015 i Bedrägeri

Vågor av bluffmejl har fått banker att skapa varningslistor för att upplysa om de vanligaste bedrägerimetoderna. Mejlen skiljer sig åt varje gång men de har alltid samma syfte: att tömma ditt bankkonto, skriver Aftonbladet. Det senaste mejlet ser ut att komma från Swedbank och uppmanar mottagaren att uppdatera information för att säkra sin internetbank, komplett med länk till en falsk hemsida. – Sidan ser exakt likadan ut som Swedbanks. Den var komplett med länkar och allt. Jag klickade mig runt av nyfikenhet, men jag angav aldrig mitt kontonummer, säger Ulf. Mejlet är ett typexempel på den bedrägeriform som blivit mycket vanlig. – Det är en variant på det vanliga temat. Något uppges ha hänt med ens konto eller kort. Avsändaren ser ut att vara en bank, eller andra kända varumärken, som används på grund av trovärdigheten. Det är ett samhällsproblem som vi, polis och andra myndigheter gör allt för att försöka förhindra, säger Claes Warrén, presskontakt på Swedbank. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.