Försäkringsbolaget polisanmälde Jakob för bedrägeri

3 februari, 2015 i Handel, Konsumenträtt

Jakob tyckte att han gjorde det försäkringsbolaget bad honom om, men det slutade med att polisanmäldes för bedrägeri, skriver NA. Jakob anmälde i oktober 2013 till försäkringsbolaget att han blivit bestulen på en uppsättning däck med fälgar, en barnvagn och en borrmaskin då han haft inbrott i sitt källarförråd. Det som stulits var köpt på Blocket och Jakob saknade kvitton. Försäkringsbolaget bad honom att i efterhand skicka in handskrivna kvitton samt bilder på sakerna. Sedan vägrade försäkringsbolaget ersättning, eftersom det skrivna kvittot på bildäcken hade ett senare datum än den inskickade bilden med samma bildäck. – Jag har försökt göra det som försäkringsbolaget bad mig att göra. Och jag berättade från början att jag inte visste datumet för bildäcksköpet samt inte hade en egen bild på borrmaskinen, säger Jakob. Försäkringsbolaget vill nu ha 4 500 kronor i ersättning för utredningskostnader om ärendet går till tingsrätten. Till artikeln >>
Att spara kvitton är inget krav från försäkringsbolaget för att få ut en ersättning. Men kvitton är det som väger tyngst som bevis för att man ägt egendomen man anmält stulen. Efter det kommer bilder. Men det kan också finnas något värde i sådant som kontoutdrag, intyg eller bruksanvisning, berättar Gustav Jonsson, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå i Stockholm. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.