Fyra försök att lura 81-åring

4 februari, 2015 i Bedrägeri

Postkodbedragarna har senaste tiden lurat flera äldre i Västsverige på sina pengar. Fyra gånger har bedragare försökt lura Karin, 81 – men hon vet hur tjuvarna ska tas, skriver GT. Vid jul blev hon uppringd av en kvinna som påstod att Ica ville skänka henne 1000 kronor och frågade efter hennes kortkod. Ett par dagar senare ringde ”Postkodlotteriet”, som hörde av sig ytterligare två gånger – senast i torsdags. – Då sa jag ”nej, du är en bedragare”! Sen lade jag på, berättar Karin. Enligt polisen i Åmål ger sig Postkodbedragarna på just äldre människor, eftersom de anses vara mer lättlurade. – Svara aldrig ja! Om någon ber om koden, så lämna inte ut den. Jag varnar för det här för jag hoppas att ingen mer ska råka ut för det här, att de inte ska kunna lura oss äldre, säger Karin. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.