Justitieministern lovar ny lag mot id-kapningar

4 februari, 2015 i Bedrägeri

Justitieminister Morgan Johansson (S) lovar ny lagstiftning mot id-kapningar i höst, skriver SVT Nyheter. Bedrägerier på nätet har blivit den nya vardagsbrottsligheten och enligt den nya lagen, är förslaget, att det ska bli straffbart att olovligen använda någon annans identitet och att utge sig för att vara en annan person, på ett sätt som drabbar den enskilde. – Det här är en lucka i lagstiftningen som inte är tilltäppt. Vi har en utredning som är färdiggjord och vi kommer med en lagrådsremiss i vår och ett lagförslag till hösten, säger Morgan Johansson. Jan Olsson, polis på nationellt bedrägericenter, är positiv till en ny lagstiftning. – [Det] blir det lättare för oss att starta en förundersökning och det har ett starkt signalvärde att det blir brottsligt, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.