Stora problem med farliga elprodukter

4 februari, 2015 i Hälsa

Ännu en USB-laddare som kan ge elchocker har säljstoppats i Sverige. Händelsen är inte unik, skriver TT. Bara under förra året stoppade Elsäkerhetsverket 116 farliga och felaktiga produkter. Enligt Thomas Nilson, inspektör vid Elsäkerhetsverket, brister ofta konstruktionen av elprodukter vid tillverkning. Vanligt är att kablarna inte sitter ordentligt fast eller att det är för litet avstånd mellan dem, vilket kan leda till elchocker när man drar ut dem ur kontakten. – Vi hittar ständigt produkter som det är fel på. Mycket importeras från Kina och det är mycket man måste känna till som importör och försäljare, och alla har inte den kollen som krävs, säger Thomas Nilson. Av 400 testade produkter förra året blev 29 procent belagda med försäljningsförbud. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.