Bedragare levde flott i Åre med egen kortmaskin

5 februari, 2015 i Bedrägeri

Med egen maskin som kan prägla nya nummer i betalkort levde bedragarna flott på två hotell i Åre. De festade på nöjesställen, var frikostiga med dricks och livet lekte med lite för snabba cash, skriver helahalsingland.se. Vid de misstänkta bedrägerierna användes en typ av presentkort som kan fyllas på med valfritt belopp, mellan 200 och 1 500 kronor. Det är ett MasterCard kort som går att köpa i butik, men som är opersonligt och inte innehåller stansade siffror. Polisens bedömning är att det kortnummer som präglats in i relief kan ha köpts på internet, eller gått att få tag i på annat håll. För att kunna använda kortet har magnetremsan på baksidan gjorts oanvändbar. Det innebär att kortnumret måste knappas in manuellt vid köp. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.