Gotland vill erbjuda konsumentrådgivning

5 februari, 2015 i Allmänt

Sedan regionens konsumentrådgivning togs bort 2010 har kritiken varit stor. Nu kan servicen komma tillbaka, skriver helagotland.se. Tidigare fanns två heltidstjänster, men efter en pensionsavgång valde man att inte tillsätta den vakanta tjänsten. Samtidigt ändrades arbetsbeskrivningen för den kvarvarande tjänsten till att endast omfatta budget- och skuldsaneringsrådgivning. Nu har Kultur- och fritidsnämnden, KFN, beslutat att återinföra konsumentrådgivningen. – Det har varit en mängd upprop och namninsamlingar som visar att det finns ett stort behov, säger Janica Sörestedt (S), ordförande i KFN. Hon förklarar att regionen avvaktat ett arbete på riksplan för att inrätta en nationell konsumentrådgivning, men att man inte vill vänta längre. Några pengar finns dock inte att skjuta till. – Vi beslutade i går att tjänsten som finns ska göra båda sakerna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.