NIX-registret täpper till kryphål

9 februari, 2015 i Bedrägeri

Om ett par veckor får den som inte vill ha reklamsamtal i telefonen ett bättre skydd. Det är det så kallade NIX-registret som täpper till några av de kryphål som funnits, skriver SVT Nyheter. Många som nixat sig har ändå fått reklamsamtal. Kanske för att man deltagit i en tävling eller enkät på webben och uppgett sitt telefonnummer där. I framtiden måste dock företaget som ringer upp bevisa att kunden gett sitt medgivande till att bli uppringd i reklam- eller säljsyfte. – Kan företagen inte visa att de har kundens klara samtycke har de brutit mot reglerna och även mot marknadsföringslagen, säger Jonas Edström, ordförande i NIX-telefon. Nya regler gör också att den som har enskild firma utan verksamhet, tex om man äger skog eller mark, ses som konsument och inte företagare. Telesäljare har tidigare lurat äldre och nekat ångerrätt med påståendet att de varit företagare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.