Regler för Nix-registret skärps

9 februari, 2015 i Handel, Konsumenträtt

Personer som har anmält sig hos Nix-registret blir trots det uppringda av försäljare. Nu skärps reglerna, skriver TT. – i har blivit uppmärksammade på att man försöker att skaffa sig medgivande genom deltagande i tävlingar, säger Jonas Edström, ordförande för Nix telefon. För att vara med i tävlingen klickar personen i att den även ger sitt medgivande till att bli kontaktad via telefon av odefinierade bolag. Framöver måste det anges exakt vilka företag man i så fall ger sitt medgivande till, och det måste också gå att välja att inte bli uppringd. Dessutom ska personer med vilande företag, exempelvis skogsägare, räknas som konsumenter och inte som näringsidkare. Telefonförsäljare ska nu också kontrollera sina ringlistor mot Nix varannan månad, i stället för en gång i kvartalet. Reglerna börjar gälla 16 februari. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.