Samsung varnar – tv:n lyssnar på vad du säger

10 februari, 2015 i Allmänt

​​Samsung meddelar sina kunder att dess smarta tv faktiskt lyssnar på dem. Och att det är meningen, skriver Metro. Funktionen röststyrning gör att apparaten lyssnar på vad du säger och delar med sig av det till en ”tredje part”, enligt företaget. ”Var uppmärksam på att det om det du säger innehåller privat eller annan känslig information så kommer den informationen vara bland uppgifterna som samlas in och sänds till en tredje part via ditt bruk av röstigenkänningsfunktionen.”, står det i en klausul. Sedan dess har Samsung gått ut med klargöranden, bland annat att man kan stänga av röstkommandona och att man inte sparar eller säljer vidare informationen man samlar in. Enligt företaget är det också alltid tydligt om röstigenkänningsfunktionen är påslagen då en liten mikrofon syns i tv-rutan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.