Varning för brev från Bolagsupplysningen

11 februari, 2015 i Bedrägeri

Brevet ser ut att komma från en myndighet, men om du inte ser upp så tackar du ja till ett abonnemang för tusentals kronor. Svensk handel varnar företagare för att gå på bluffen, skriver Metro. Brevet har stämpeln ”Dags att komplettera”, och har skickats ut i ett stort antal till landets företagare. – Just nu är det helt hysteriskt. Vi har en lavin av inlägg från frustrerade företagare som är oroade av det här, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel. Även Björn Seeth på polisens nationella bedrägericentrum bekräftar att det kommit in många ärenden i dagarna. Företaget tar uppgifter som man kan hitta i allmänna register och ändrar något – det kan vara att telefonnumret är gammalt eller att det saknas någon uppgift. Brevets mottagare uppmanas att komplettera uppgifterna, skriva under och skicka in portofritt, enligt polisen. Men i det finstilta står det att man genom att skriva under förbinder sig till ett abonnemang i två år för 9 590 kronor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.