Nya regler kring automatisk förlängning av elavtal

16 februari, 2015 i Handel, Konsumenträtt

Den 1 mars 2015 träder en ny lag i kraft som innebär att elhandelsföretag före en förlängning av elavtal ska påminna en konsument om att avtalet kommer att förlängas om det inte sägs upp, skriver Svensk Energi. Den nyalagen gäller alla typer av avtal, inte bara för el. Påminnelsen ska vara skriftlig och lämnas senast en månad före den tidpunkt då avtalet senast måste sägas upp för att inte förlängas. Påminnelsen får inte heller lämnas för tidigt. Den nya lagen tangerar kravet som redan finns, att ett elhandelsföretag som har ett tidsbestämt avtal med en kund tidigast 90 och senast 60 dagar före det att avtalet löper ut informera kunden om dels tidpunkten för avtalets upphörande, dels om konsekvenserna av avtalets upphörande. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.