Ledare: Köp inte danskt griskött

24 februari, 2015 i Livsmedel

Danska grisuppfödare har medvetet avlat fram suggor så att de ska föda allt större kullar. En konsekvens av denna manipulation av naturen är att många smågrisar föds svaga och inte orkar dia. De blir olönsamma och måste därför bort, skriver Värmlands Folkblad i en ledare. Det innebär att ta dem i bakbenen och slå dem i golvet. Dansk grisproduktion har fullständigt glömt bort att det är levande individer det handlar om. Ekonomisk vinning är det enda som gäller, och då kommer djurskydd och etik i andra hand. Enstaka butiker har redan bojkottat det danska fläsket, och det ska de ha all heder av. De stora livsmedelskedjorna Coop, Ica och Axfood fortsätter dock att importera stora mängder. Konsumenterna får använda sin makt och styra åt rätt håll. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.