”Romans-bedragarna” lovar kärlek och närhet

24 februari, 2015 i Bedrägeri

De lovar kärlek och närhet men vill bara ha dina pengar. Nyligen blev en västsvensk kvinna lurad på 400 000 kronor – av en man som påstod sig vara amerikansk militär, skriver GT. – Hela strategin går ut på att du längtar efter någon. Det finns en stor skam hos de som blir lurade, säger Magnus Lindegren, kommissarie med ansvar för bedrägeriutredningar vid Göteborgspolisen. I den överväldigande majoriteten av fallen är offren välbärgade kvinnor med högstatusjobb. – Ofta har de drabbade personerna haft kontakt med sina barn som säger: ”Gör inte detta”, men de går på det ändå. Det finns en strategi bakom som gör att du längtar så efter den här personen och att det känns helt rätt i den här relationen på nätet, säger Magnus Lindegren. Ofta utger sig bedragarna för att vara framgångsrika män från rika länder. Inte sällan spelar förövarna rollen av amerikanska militärer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.