Källkritiska tips värda att dela vidare

25 februari, 2015 i Allmänt

”Kanske vill någon av mina vänner dela den”, tänkte IT-pedagogen Åsa Kronkvist och publicerade sin källkritiksguide offentligt på Facebook. Två dagar senare har den delats 3 000 gånger, skriver Metros Viralgranskaren. Vad fick dig att göra slag i saken, och sätta dig och göra den här bilden? – Det var det samlade intrycket som byggts upp under ganska lång tid, att jag ganska ofta sett vänner i mitt flöde dela saker. Jag har tänkt ”men kära nån, har den här personen egentligen läst vad som står i länken” eller ”har den här personen brytt sig om att ens googla ifall det verkligen stämmer”. Väldigt ofta är det ju bara en googling bort att ta reda på hur saker och ting egentligen förhåller sig, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.