Polisens grupp för nätbedrägerier riskerar försvinna

25 februari, 2015 i Bedrägeri

Polisens särskilda utredningsgrupp för it-brott och nätbedrägerier i Falköping är hotad. Inom kort väntas polisledningen fatta beslut om enheten ska finnas kvar, skriver P4 Skaraborg. Det var polisen i Västra Götaland som införde en särskild satsning med nio poliser i Falköping som skulle jobba mot nätbedrägerier, bluffakturor och liknande it-relaterad brottslighet. Satsningen var från början tidsbestämd, och har förlängts tillfälligt. Just nu pågår en utvärdering av verksamheten och inom ett par veckor ska beslut tas om enheten ska försvinna eller inte. – Deras resultat har varit väldigt bra eftersom de kunnat jobba ostört och systematiskt med den här sortens brott. De har kunnat se samband över landet mellan olika liknande brott till exempel, säger kammaråklagare Boel Widenheim Eriksson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.