EU backar från löfte – roamingavgifter blir kvar

5 mars, 2015 i Tele- och internet

Det ser ut som om EU:s politiker inte kommer att leva upp till löftet om att ta bort eller kraftigt minska roamingavgifterna för mobiltelefoni som utlovats till årets slut, skriver SVT Nyheter. Ursprungstanken var att konsumenter inte skulle betala mer för data, telefon och sms på Europasemestern än de gör hemma. Det som nu föreslås är istället att alla konsumenter ha en slags grundkonsumtion av roaming och betala när man förbrukat den. Tidsramarna är flyttade till tidigast årsskiftet 2016–2017. EU-parlamentets liberala grupp Aldes ledare Guy Verhofstadt tillhör de som drivit den nya lagen och kommenterar rådets förslag som ambitionslöst och att de enda vinnarna är telekomföretagen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.