Allt du behöver veta om nya krypteringsbuggen Freak

9 mars, 2015 i Bedrägeri

En ny allvarlig säkerhetsbrist i en av internets grundläggande tekniker har upptäckts och drabbar både datorer och mobiler, skriver PC för Alla. Buggen rör vissa implementationer den mycket viktiga tekniken tls (transport layer security), som används för alla krypterade uppkopplingar i webbläsare och även i många andra program. Buggen har döpts till Freak och är en så kallad man-in-the-middle-attack där en hackare skulle kunna snappa upp information mellan dig och en server. I dagsläget är Apples Safari på både Mac och IOS sårbara, vilket även gör att de flesta tredjepartsappar med inbyggda webbläsare är det. Microsoft har bekräftat att Windows är sårbart, och andra webbläsare som använder Open SSL med versionsnummer under 1.0.1k, som Androids medföljande webbläsare, är det också. Googles Chrome och Mozillas Firefox är däremot inte drabbade. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.