Ministern öppnar för att tvinga banker att hantera kontanter

11 mars, 2015 i Ekonomi, Handel

I ett svar på vänsterpartiets Ulla Anderssons fråga i riskdagen om vad finansmarknadsminister Per Bolund tänker göra när bankerna väljer att sluta med kontanthantering, öppnar Per Bolund (MP) för möjligheten att reglera bankerna och tvinga dem att hantera kontanter. Det skriver P4 Gävleborg. – Det är inget vi har avskrivit, men det är klart att det finns ju en del problem med en sådan hantering också. Till exempel så skulle det kunna leda till att om man tvingar bankerna att ha kontanthantering på alla kontor så är en risk att man lägger ner fler kontor för att man tycker att det blir för svårhanterligt eller för dyrt, säger han. I sitt svar uppger Per Bolund att man som bankkund helt enkelt kan byta bank om man tycker att banken man är kund hos inte tillhandahåller rimlig kontanthantering. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.