Så mycket billigare löser du bolånet

11 mars, 2015 i Ekonomi

Nya regler gör det billigare att lösa bundna bolån. Nu kan du enkelt räkna ut hur mycket det skulle kosta för dig, skriver Privata Affärer. När du löser ett bundet bolån i förtid måste du betala en avgift till banken, så kallad ränteskillnadsersättning. Förra året ändrades reglerna för hur man beräknar ersättningen – till fördel för dig som är bankkund. Konsumenternas bank- och finansbyrå har tagit fram en ny kalkyl där du själv kan beräkna vad det kostar att lösa ett bolån i förtid, enligt både de gamla och nya reglerna. Du fyller bland annat i din ränta, skuld och bindningstid. Ett lån på 2 miljoner kronor, 1,6 procenst ränta och tre års bindningstid visar sig kosta 16 900 kr att lösa nu, jämfört med 39 300 kronor tidigare. De nya reglerna gäller för alla lån som har bundits efter den 1 juli 2014. Det gäller även lån som tagits tidigare men där bindningstiden ändrats vid det datumet eller senare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.