Tankspritt vid pumpen kan bli dyrt

16 mars, 2015 i Motor

Allt fler har tankarna på annat håll när det är dags att fylla på bilen med bensin eller diesel. Men notan vid ett felbeslut kan bli förskräcklig, skriver ttela.se. Budskapet kommer från Länsförsäkringar, som nu är det senaste i en lång rad av försäkringsbolag som går ut och varnar bilister om tankningens risker. Tankar man bensin istället för diesel kan i värsta fall leda till att hela motorn går sönder och då kan notan enligt flera försäkringsbolag snabbt ticka upp till minst 75 000 kronor. – Om du upptäcker att du har tankat bensin istället för diesel eller tvärtom är det viktigaste att du inte startar bilen, då kan skadorna bli ännu värre. Om du råkar starta bilen efter en feltankning så gäller det att stänga av den så fort du märker att allt inte står rätt till. Det första tecknet, förutom eventuella lysande varningslampor, är att motorn går dåligt och börjar knacka, säger Maria Wång Henriksson, skadechef på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.