Per Bolund hoppas på butikerna när bankerna nobbar kontanter

18 mars, 2015 i Ekonomi

När allt fler banker vägrar att hantera privatpersoners kontanter ställer finansmarknadsminister Per Bolund sitt hopp till handeln, skriver DN. Han ser en utväg där butikerna får ta över ansvaret för kontanthanteringen på motsvarande sätt som när handeln tidigare tog över postens pakethantering. Finansmarknadsministern anser att de som drabbas ska vända sig till en annan bank som fortfarande accepterar kontanthanteringen. – Kunderna måste sätta press på bankerna, säger Per Bolund. Remissvaren som kommit in på den statliga kontanthanteringsutredningen som bäst håller på att sammanställas på departementet. Svaren ska ligga till grund för ett regeringsförslag längre fram i år. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.