Robotgräsklipparen blev till en dödsfälla

18 mars, 2015 i Hälsa

Åsas man nödstoppade maskinen för att rensa gräs från de sylvassa knivarna – då satte gräsklipparen i gång, skriver GT. Maskinen hade fastnat, och maken tryckte på robotgräsklipparens knapp för nödstopp. Då ska det vara säkert att kontrollera de vassa roterande knivarna på maskinens underrede som klipper gräset, enligt Åsa. När maken försiktigt rensade knivarna från gräs hände det skrämmande och högst oväntade – knivarna gick i gång. Han lyckades rycka bort sin hand. Incidenten inträffade i somras. Familjen skickade omedelbart tillbaka robotgräsklipparen till tillverkaren Bosch, som dock inte har återkommit. GT har vid flera tillfällen sökt Bosch för en kommentar. – Min chef har sagt att han ska ta detta vidare. Mer än så kan jag inte göra, det är upp till honom, säger Jane Bergström vid Boschs kundtjänst. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.