Lyxshoppare får fängelse

7 april, 2015 i Bedrägeri

Tonårsligan shoppade märkeskläder, möbler och lyxartiklar för över en halv miljon kronor. Nu döms huvudmannen till fängelse, skriver Bohusläningen. Männen, då i många fall yngre tonåringar, ska ha köpt falska ip-adresser och amerikanska bankkort på nätet. Därefter ska man ha bland annat ha kapat identiteten för en ung företagare och beställt varor i dennes namn. Ett brödrapar i 20-årsåldern, deras mamma och fyra kompisar döms nu för inblandning i bedrägerimål som spänt över flera världsdelar. Huvudmannen, i dag 21 år gammal, döms av Uddevalla tingsrätt till fängelse i ett år för bland annat grovt bedrägeri, smuggling och urkundsförfalskning. Hans äldre bror döms till två månaders fängelse för bland annat bedrägeri och knarkbrott. De övriga i härvan döms till villkorlig dom. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.