Summerbikini.se en bluff

7 april, 2015 i Bedrägeri

Många kunder känner sig lurade av nätbutiken Summerbikini. De har beställt och betalat varor som sedan aldrig kommit, skriver GP. Den nystartade butiken annonserar bland annat på Facebook och erbjuder baddräkter till vad som uppges vara mindre än hälften av ordinarie pris. Konsumentverket har fått åtta anmälningar mot företaget på två veckor. Alla berättar samma sak: pengarna har dragits från deras konto men någon bikini har de inte sett till. Kunder har mejlat och ringt men inte lyckats nå säljaren vars uppgivna gatuadress i Göteborg inte existerar. Webbsidan är registerad på en person i Danmark och för kundtjänst hänvisar Summerbikini till ett rumänskt telefonnnummer. Den näst intill identiska sidan Dreambikini uppger en påhittad gatuadress i den danska staden Brønderslev. Till artikeln >>
Bedrägeriexperten Peter Forsman kommenterar artikeln på Facebook: ”Efter att jag snabbt ögnat igenom denna sida och alla dess 20-tal kloner under .se och .dk, med tillhörande varningar på Trustpilot, ”stulna” återanvända bilder osv. så finns det inga tveksamheter [om att det är en] bluff!”.

Kommentarsfunktionen är avstängd.