Asfaltsläggare förstörde Annikas hus

9 april, 2015 i Bedrägeri, Konsumenträtt, Varningar

Annika i Vallentuna fick besök av dörrknackare som på engelska erbjöd henne att få huset ommålat. Hon tackade nej, men gick med på att låta mannen laga en trasig vindskiva för en hundring. Plötsligt stod tre man på taket och bröt upp det – och krävde 65 000 kronor för att laga det. Det rapporterar Vallentuna Nya Tidning på Facebook. Länsförsäkringar sa först nej till att ge ersättning, men efter att fått mer detaljer verkar det inte lika klart.
–Det är lite svårt, hon har ju muntligt avtal med en av dem om ett arbete, och sedan har andra som hon inte haft kontakt med gjort något helt annat. Det låter mera som skadegörelse och det ska polisanmälas, säger Susanne Burdén på Länsförsäkringar. Hon understryker vikten av att ha ordentliga avtal, att man kollar upp referenser och att företaget ska kunna visa papper på ansvarsförsäkring. – Om man har ingått ett avtal så finns det ingen försäkring du kan ha mot dåligt utfört arbete. Om någon har gått in på din tomt och gjort saker utan att det avtalats, då kan det handla om skadegörelse som kan gå på försäkringen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.