Debatt: Bli av med fem kilo elskrot

13 april, 2015 i Miljö

I takt med att vi konsumerar alltmer elektronik, ökar behovet av återvinning, skriver Micaela Westerberg på Batteriåtervinningen i en debattartikel i EK. Batterier och små elprylar innehåller metaller och mineraler som inte finns i oändliga mängder. För att jordens resurser ska räcka till kommande generationer måste vi konsumenter bli bättre på att göra ”elektriska rens” hemma och lämna in batterier och elprylar till återvinning. En beräkning som Batteriåtervinningen har gjort visar att hushållen i Södermanlands län förvarar 115 ton förbrukade batterier och 518 ton uttjänta elprylar i hemmen. Det blir fem kilo per hushåll och utgör tillräckligt med koppar för att tillverka 3,8 miljoner nya mobiltelefoner. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.