Mailkaparnas bluff: Maken har dött

13 april, 2015 i Bedrägeri

Ett par i Skara kommun fick sitt mailkonto kapat på torsdagen. Deras kontakter fick mail undertecknat med kvinnans namn, där hon bad om pengar eftersom hennes make hade avlidit i en bilolycka i Elfenbenskusten, skriver Falköpings Tidning. – Jag vet inte hur många som har fått mailet, men det är många som blivit oroliga förstås och hört av sig, säger kvinnan som vill vara anonym. Mailet är skrivet på dålig svenska, vilket den som skrivit det påstår beror på att datorn är på arabiska. Kvinnan berättar hur hon hade svårighet att komma in på mailkontot på onsdagskvällen. Lite senare gick det dock bra. Då hade hon fått ett mail från gmail som ville att hon skulle uppdatera sina kontakter. – Det skulle jag ju uppenbarligen inte ha gjort. Då tog de över, berättar hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.