Ny bot mot förpackningsraseri

13 april, 2015 i Hälsa, Handel

Förbannade burklock som inte går att rubba och helsvetsade plastförpackningar, omöjliga att bryta sig in i, kan utlösa förpackningsraseri. Men ett botemedel kan äntligen vara på väg, skriver TT. På svenskt initiativ har den internationella standardiseringsorganisationen ISO utvecklat en standard för lättöppnade förpackningar. – Det kan låta sekundärt men för oss handlar det om att ha ett bra liv, säger Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson. För några år sedan utsågs årets sämsta förpackning, en brandfilt, via en tävling på internet på initiativ av en person som en dag behövde en sax för att öppna emballaget till sin nya sax. Ett annat exempel på ”omöjliga” förpackningar är barnsäkra – och i många fall vuxensäkra – läkemedelsförpackningar. Sveriges apoteksförenings vd beskriver det som ett jättestort problem. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.